Frosch

Frosch

A német Werner & Mertz csoport 1986-ban fejlesztette ki és vezette be a Frosch márkát a háztartási tisztítószerek piacán. Ebben az időben a környezetbarát termékek között elsőként jelentek meg a Frosch termékek az üzletek polcain. Mivel napról napra egyre több világméretű környezeti katasztrófa került nyilvánosságra, így a környezettudatosság egyre fontosabb szerepet kapott az emberek mindennapi életében.  Ennek köszönhetően, az újdonságnak számító Frosch termékek azonnal nagy népszerűségre tettek szert Németországban.

A termékek receptúrájának összeállításakor elsődleges szempont, hogy elsősorban olyan alapanyagokat használjanak fel, amelyek a tisztítás területén már bevált, és bizonyított hatással rendelkező növényi eredetű összetevők: különféle zöldség-, és gyümölcskivonatok, mint az ecet, vagy a szóda. Ezek az anyagok könnyen lebomlanak, és nem szennyezik a környezetet. A Frosch termékek egyáltalán tartalmaznak olyan agresszív és veszélyes anyagokat, mint a foszfát vagy a formaldehid. A foszfátmentes mosószerek piacán is a Frosch volta az első márka, amely megjelent termékeivel.

Valamennyi Frosch tisztítószer csomagolása környezetbarát, újrahasznosított és újra felhasználható anyagokból készül, de a gyártás egész folyamata a fenntartható fejlődés figyelembe vételével zajlik. Ennek köszönhetően a németországi Mainz-ban található gyár már 2003 óta minden évben megkapja az ún. EMAS III minősítést, hozzájárulva ezzel a környezettudatos vállalati működés megvalósításához.

Miért is öko-minőségű valamennyi Frosch termék?

  • A termékek gyártása során természetes alapanyagokat tartalmazó, ún.zöld receptúrákat alkalmazunk. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően erősödik a természetes tisztító és ápoló hatás.
  • A felhasznált alapanyagok között a zöldségekből nyert tenzidek, amelyek természetes anyagok lévén, használat után gyorsan lebomlanak.
  • Valamennyi termék bőrgyógyászok által tesztelt, és garantáltan nem tartalmaznak agresszív tartósítószereket. A természetes, és gyengéd illatanyagokat gondosan válogatjuk.
  • A termékek összetevői között egyáltalán nincsenek olyan veszélyes anyagok, mint a formaldehidek, borátok, foszfátok, szerves halogén vagy PVC.
  • A gyártás során úgy csökkentjük a környezetre gyakorolt káros hatást, hogy a termékek csomagolását újra felhasznált, valamint újra felhasználható anyagokból készítjük.
  • Tiszteletben tartjuk az élővilágot – nem használunk semmilyen állati eredetű összetevőt.
  • A fenntartható és energiatakarékos termelési módnak köszönhetően a termékeket olyan üzemben állítjuk elő, amely elismert nemzetközi minősítési rendszerek alapján dolgozik (EMAS, ISO 14.001,  A.I.S.E.).
  • Üzemünkben saját víztisztító rendszert is működtetünk, melynek segítségével a termelési ciklus végén egyáltalán nem keletkezik szennyvíz.
  • Európában az elsők között kezdtünk el környezetbarát tisztítószerek fejlesztésébe és előállításába, így mára már több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezünk e téren.”
 Amennyiben további információra lenne szüksége a Frosch termékekkel kapcsolatban kérjük, keressen minket, szívesen állunk rendelkezésére!
Frosch Biztonsági adatlapok